torsdag 2 september 2010

Skötväska med skötunderlägg

Detta är en beställning som äntligen är klar. Sjukdom till och från här hemma hos barnen och oss vuxna har gjort att sytiden varit begränsad den sista 1½ veckan. Nu hoppas jag att barnen ska få hålla sig friska och att de kommit över de där "börja förskola och skola" bacillerna som man alltid åker på när man varit borta en längre period från förskola och skola.


Åter till beställningen :-)

En skötväska i PracticalBaby modell men med endel justeringar för att passa beställarens önskemål. Väskan har två fack på utsidan, en på vardera kortsida som är perfekt för mobilen eller plånboken. Skötunderlägget sitter fast med två tryckknappar bak på väskan och fram med kardborre. Jag gjorde skötunderlägget avtagningsbart så att det är lätt att bara slänga in den i tvättmaskinen vid behov. Inuti är det fyra stora fickor för att lättare kunna hålla ordning på alla saker man har med sig. Kantbandet runt skötunderlägget är i samma tyg som fodret på väskan.

Väskans mått är ca 37 cm x 34 cm x 10 cm (bredd x höjd x djup).


Material: Svart markisväv, turkost bomullstyg med blommor, dragkedja 40 cm, resår, D-ringar, nylonband, skumgummi (till skötunderlägget), svart bomullstyg.

Mönster: eget.

Framsidan med skötbädden som ett lock.

Från sidan.


Baksidan. Skötbädden sitter fast med två tryckknappar.


Skötbädden.

Insidan av väskan.

3 kommentarer:

 1. Det var väldigt snyggt att sätta skötdynan runt väskan!
  Tufft med kantband i samma tyg som fodret. Har du en sån där kantbandsmackapär eller?

  SvaraRadera
 2. Ja det blev faktiskt bra med skötdynan runt väskan. Jag har en bandpipa till min industrisymaskin som jag fått av svärmor så med den och rullkniv, skärmatta och linjal är det lätt att fixa egna kantband. Om man inte har en bandpipa till symaskinen så finns det snedslåveckare på Stoff och stil. Man drar då bandet genom en stålgrej och bandet viks då så att de ser ut som banden man kan köpa i affären.

  SvaraRadera
 3. Ja, har sett dom veckgrejerna, verkar himla bra att ha. Fast det är klart, en symaskin med bandpipa är ju inte helt fel heller. :-)
  Jag är inte så sugen på att klippa remsorna så jag skulle få köpa till så många andra grejer som jag inte har. Plats för mer prylar är också en sak som jag definitivt inte har! :-D

  Jaja, kanske nån gång i framtiden!

  SvaraRadera