lördag 7 augusti 2010

Sufflett och regnskydd i ett (Bugaboo)

Detta är en sufflett som jag knåpat på i veckan när tiden varit på min sida :-)
Köpte genomskinlig plast för att använda till en tittlucka i en sufflett (bilder på den kommer när den är klar) och eftersom plasten var så billig så köpte jag en hel meter. Det som blev kvar hade jag tänkt spara men sen kom jag på att man kanske skulle kunna sy en hel sufflett i plasten.Det var lite knepigt att sy i plasten då den är så stel och ville gärna fastna ibland, men efter lite pill och mycket tålamod så blev den klar. Jag tycker att den blev rätt så fräsig :-D Perfekt om man har barn som avskyr att ha suffletten uppfälld, nu ser de ju ut ändå. Grodan älskar den, särskillt när det regnar... då sitter han gärna där under och tittar på vattnet som rinner på suffletten!
Material: Genomskinlig plast från Furulunds, svart kantband, svart resår.

Mönster: Eget.

4 kommentarer:

 1. Men va häftig den blev! :)

  SvaraRadera
 2. Hahaha, du har förverkligat min idé fast jag har köpt genomskinligt med vita små prickar på för länge sen och hade tankar om att ha prickig vaxduk på den bakre delen och den genomskinliga med prickar på den främre samt ett matchande benskydd, blir det något får den som lever se...
  Ditt var iaf mycket fint och praktiskt ;-)

  SvaraRadera
 3. Snyggt! Vad gäller att sy i plast, vaxduk och sånt material så finns det en särskild pressarfot som gör att tyget inte fastnar i foten. Teflon tror jag det heter.

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Jätte snygga sufletter! Själv är jag på jakt efter en svart och vit marimekko suflett till en Urban Jungle Swift. Är det något som du kan göra?

  Du kan väl höra av dig till mig!
  http://nathaliebuller.blogg.se

  Mvh Nathalie.

  SvaraRadera