lördag 13 juni 2009

Symaskinsdjungel

Har varit och tittat på ny symaskin idag. Ska äntligen investera i en som har overlock. Hittade 3 olika som jag fastnade för men nu är frågan vilken man ska välja.


De jag velar mellan är:
Huskylock 905Huskylock s15Pfaff CoverStyle

Det är 3 väldigt olika maskiner och det jag funderar mest på är om det är värt att betala dubbelt så mycket för Coverstylen som för Huskylock s15? Kommer jag att använda alla sömmar på Coverstylen eller ska jag sattsa på en ren overlockmaskin? Det som lockar med coverstylen är att den har den 5-trådiga säkerhetsömmen och täcksöm, men frågan är hur mycket jag kommer att använda dem.

Jag syr mest väskor, sittdynor och suffletter och vill ha overlocken så att jag ska slippa zickzacka med min vanliga maskin, detta tar evigheter med min vanliga maskin. Jag syr oxå lite kläder till barnen, mest i trikå och velour men även några enstaka plagg i bomullstyg. Med dessa förutsättningar...vilken maskin skulle ni ha valt??

Om du har några råd eller åsikter så tar jag gärna emot dem. Vill köpa rätt maskin från början så jag inte ångrar mig efter några veckor.

Kram

5 kommentarer:

 1. Med tanke på vad du skriver att du syr, så skulle jag satsa på en ren overlock. Det är ganska omständigt att ställa om till coverlock, och syr du inte så mkt i trikå så kommer du aldrig att orka. Börjar du sy mer barnkläder, så kan du ju då känna efter om du vill köpa en till, ren covermaskin, det blir inte särskilt mkt dyrare än en kombinerad plus att du slipper ställa om.
  Det enda jag suktar efter i dagsläget är ju säkerhetsömmen, då jag syr ganska mycket i jeans. Men det känns lite overkill att köpa en kombinerad maskin endast för säkerhetssömmens skull, när man har en renodlad cover ;)

  SvaraRadera
 2. Jag skulle satsa på en ren overlock. Det är så omständigt att bygga om coverstylen för att kunna köra coversömmar så det blir att man inte använder sig av dom.

  SvaraRadera
 3. Jag har en Huskylock 936, som har både 5 trådig söm och täcksöm. I praktiken använder jag den bara som vanlig 4-trådig overlock. Till täcksömmen är det för jobbigt att ändra, och den 5-trådiga har jag aldrig tänkt på att jag skulle behöva.

  SvaraRadera
 4. Samma argument gav som LiZa skriver gav de mig i symaskinsaffären dvs köpa en overlock och sen om man vill en ren cover. Jag köpte en overlock och har inte ångrat det. Syr ju inte en massa barnkläder så jag har avstått en covermaskin men visst är det väldigt fint med täcksömmar.

  SvaraRadera
 5. Jag blev också rekommenderad att köpa två olika maskiner då det inte var någon speciell prisskillnad.
  Det slutade med att jag köpte en ren overlock. Janome My lock 744D från Sewingmachines Direct i England.

  Har tittat runt lite i din blogg. Jättefina saker du syr!

  SvaraRadera