fredag 6 mars 2009

Ny skötväskemodell samt sittdyna

Fick önskemål om att sy en sittdyna till en Quinny Freestyle med en matchande skötväska. Beställaren ville att skötväskan inte skulle vara så stor så att man inte slår i benen i den när man går. Började med att rita om mitt RetroBaby skötväske mönster för att få fram en modell som skulle passa. Sen fick jag göra lite justeringar för axelremmen då jag ville ha en som man kunde plocka bort och sedan fick jag försöka lösa dragkedjan på ett snyggt sätt. Resultatet blev CityBaby.



Material: Småblommigt Marimekko Unikko i svart, enfärgad svart bomull, dragkedja 35 cm, svart kantband, svarta D ringar, tygband 5 cm bredd, nylon band 2 cm brett, karbinhakar, resår, vliselin.

Mönster: omarbetat Retrobaby mönster med ett antal justeringar.

Material: 2 cm tjock skumgummi, marimekko unikko, svart fleece, svarta kantband.

Mönster: ritat från en mall av sittsen till en Quinny Freestyle.

5 kommentarer:

 1. Ser ut att vara en jättebra modell. :) Jag undrade lite över 50mm bandet, är det ett vävt kraftigare bommullsband? Jag har än så länge bara hittat nylonband i den dimensionen men skulle gärna använda band i bommull om jag kunde hitta!

  SvaraRadera
 2. Hej!
  Japp det är ett kraftigare bomullsband...kan ta kort lite närmare på det om du vill. Är köpt på Furulunds modetyger här i stan.

  MVH Kicki

  SvaraRadera
 3. oo, ska faktiskt till V-ås på söndag (för det är väl där Furulunds ligger?)... men då kanske det inte är öppet? Och pris, kan man ju undra också. :)

  SvaraRadera
 4. Nja finns en till och där bor jag :-) tror inte de har öppet på söndagar, men kanske de har det i västerås. Priset kommer jag inte ihåg men kan kolla kvittot ikväll.

  SvaraRadera
 5. Hittade inte kvittot igår, men kollade idag då jag var in och köpte tyg...22 kr metern kostar det och finns i vitt, oblekt och svart.

  SvaraRadera