lördag 31 december 2011

Gott Nytt År!

Vill bara passa på att önska alla ett Gott Nytt År!
Jag hoppas och tror att 2012 kommer att bli ett bra år både för Mamma på Vift, mig själv, min familj och alla ni underbara läsare som följer det jag skapar via bloggen och Facebook.

Ha en underbar kväll!


Vantar till barnvagnen?

I butiken som jag jobbar har vi fått in sådana smarta saker som jag saknat på vintern när man har små barn i vagnen och måste ta av och på vantarna hela tiden, nämligen handtagsmuffar!

Genast gick ju tankeverksamheten igång hos mig och när jag kom hem funderade jag ut hur jag skulle kunna sy egna sådana, och här är resultatet :-)


Kalla händer och ett ständigt av och på tagande av vantar är ett minne blott med dessa gosiga handtagsmuffar :-)

Mönstret har jag ritat själv med inspiration från de i butiken.
Material: Kraftigt bomullstyg från Ikea, orange fleece, vadd, tryckknappar.

fredag 30 december 2011

Oj, oj, oj

Bloggen har verkligen fått hamna i skymundan ett tag. Det har varit ett par tuffa veckor med båda tråkiga och glada besked. Nu hoppas jag att 2012 kommer få en bättre start än vad slutet på 2011 har varit.

Jag har dock hunnit sy lite mellan varven här hemma så nu tänkte jag börja uppdatera lite med vad jag pysslat med :-) Jag hoppas att jag har några läsare kvar trots den dåliga uppdateringen på sista tiden!

Först ut blir en åkpåse som jag inte bloggat om än trots att den syddes förra vintern :-0
Den har helt enkelt glömts bort och nu när jag kikade igenom mina bilder såg jag att den fanns där och inte var upplagd på bloggen. Nu är ju dessutom en bättre årstid att blogga om åkpåsar än mitt i sommaren!



Den är sydd i blått molntyg (design Gunilla Axén), insidan är i grön fleece och mellan de båda tygerna finns ett lager med vadd. Den har två stycken tvåvägsdragkedjor som gör att man kan öppna upp nere i fotänden och låta barnets smutsiga skor sticka ut. Hål för 5-punkts sele har den också.

Kram