söndag 31 juli 2011

Något jag mer än gärna syr...

Fick en rolig förfrågan idag av äldsta sonen.
Han fick syn på en skötväska jag sytt och undrade om jag kunde sy en likadan till honom... fast i kammo tyg som han kan ha som skolväska när skolan börjar igen.
Blev så glad när han frågade då han inte brukar be om kläder, solhattar osv. 
Ska bli så kul att få sy denna väska till honom!

Molnigt




En beställd skötväska i modellen BagyBaby.
Skötväskan är sydd i svart molntyg (design Gunilla Axén) på utsidan och insidan är i svart enfärgat bomullstyg. Det finns 4 mindre fickor invändigt för att lätt kunna organisera alla saker man har med sig. Axelremmen är ställbar och det finns D-ringar så att man kan hänga väskan i väskkrokar på vagnen.

Mönstret är mitt eget.

Ett plats i djungeln

En sittdyna i det underbara djungeltyget från Åhlens, på andra sidan ett svart bomullstyg med vita prickar.

Sittdynan ska sitta i en OTH Swift så den är lite mindre än de dynor jag syr till Urban Jungle singel.



Det är beställaren som skickat tygerna till mig. Som vanligt är det 2 cm tjock skumgummi som vaddering. Svart kantband runt om.

lördag 30 juli 2011

Hur jag syr mina sittdynor

Får många frågor om hur jag syr mina sittdynor så nu lägger jag ut en liten beskrivning på hur jag gör när jag syr. Det finns säkerligen andra sätt att göra det på som är precis lika bra men så här gör jag.

För att få fram mönster till sittdynan brukar jag först mäta sitsen på vagnen, både bredd och längd.
Jag viker mönsterpappret på mitten och ritar ut hela sittdynans längd + gör markeringar för bredden.
Sedan bestämmer jag formen på sittdynan. Breda vingar, rund eller kantig osv.
Klipp ut längs de ritade linjerna och vik ut mönsterpappret. Mönstret är klart.

 1. Du behöver 3 olika bitar. Fram och bakstycke + 2 cm tjock skumgummi. Alla klippta i samma storlek. 

 2. Jag börjar med att sy fast framstycket med skumgummit. 

 3. Var noga med att sträcka tyget medan du syr.

 4. Sedan syr jag fast bakstycket på andra sidan av skumgummit.

 5. Jag låter pressarfoten följa den första sömmen. 

 6. Detta ger resultatet att jag får två täta sömmar på framsidan. 

 7. Sy alla stickningar på sittdynan. 

 8. Klipp rent kanterna runt om. 

 9. Jag brukar overlocka runt om innan jag bandkantar. 
Har man ingen överlock hoppar man över detta steg. 

 10. Bandkanta runt om hela sittdynan. (Det är vid bandkantningen som de två täta sömmarna blir behändiga om man inte har någon overlock. Detta gör att tyget hålls ihop och det blir lättare att bandkanta.)

 11. Jag fäster mitt namnband i sömmen under kantbandet. 

 12. Markera vart hålen för selen ska sitta. Jag brukar mäta från övre kanten av sittdynan och gör hålen på 14, 19 och 24 cm. Hålet för grenbandet brukar jag göra 20 och 25 cm från nedre kanten på sittdynan. 

 13. Jag syr alltid hålen för selen med raksöm först. Dels så håller det ihop allting så min lite mer skruttiga symaskin orkar sy igenom med tät zickzack och dels för att jag ska se exakt hur långa hålen ska vara. 

14. Sy tät zickzack. Sprätta mellan sömmarna. 

15. Sittdynan är färdig!

Underbara elefanter!

En beställning på en sufflett till Bugaboo Frog som skickats iväg.
Denna skulle till vårt grannland Norge.




Det är beställaren som skickat det underbara elefant tyget från Svensk Tenn. Jag blir alltid lika nervös när jag ska klippa i detta tyg då jag vet att jag verkligen inte får göra fel :-)

Suffletten har kanaler som bågarna går i, denna gång gjorde jag dem i samma färg som insidan, offwhite. Rött kantband runt om.

Mönstret har jag ritat själv efter en orginalsufflett.

Det blev även ett matchande bumperbarskydd.


torsdag 28 juli 2011

Viktig info

Jag har bra och dåliga nyheter.

De bra nyheterna är att mailen fungerar igen. Äntligen!

De dåliga är att alla mail är försvunna!
De fick radera mitt konto och lägga upp det på nytt och då försvann alla mail. Orkade inte tjafsa mer med dem utan bara de fick igång det igen kändes det som. All energi de senaste veckorna har gått till att oroa sig över detta och att hitta en lösning tillsammans med webbhotellet. Det fick bli så här.

Ni som fortfarande vill ha era beställningar får hemskt gärna maila era adresser till mig så att jag kan skicka dem så snabbt som möjligt. Alla beställningar är klara och ligger här hemma.
För er som inte vill ha era beställningar så har jag full förståelse för detta och då kommer de att läggas upp i butiken i stället.

Jag kommer inte att öppna upp för beställningar igen. Jag orkar inte med all denna stress som blir när något inte fungerar som det ska. Istället jobbar jag på att ta fram en webshop där jag kommer att lägga upp diverse saker som är till salu och som finns för direkt leverans. Man kommer att kunna maila önskemål om vad man vill se i webshoppen men inga special beställningar kommer att tas emot.

Några utav de färdiga beställningarna!

tisdag 5 juli 2011

Nu ger jag upp snart...

Jag vet att många vid det här laget väntar på svar från mig på mail som ni antagligen skickat. Jag har de senaste 2½ veckorna inte kommit in på min mail. Det började med att den sa att mitt lösenord var ogilltigt så jag bad att få ett nytt. Inte heller detta fungerade. Jag har nu tjafsat med supporten i 2 veckor och de lovar hela tiden att de ska lösa det och att det ska fungera, vilket det fortfarande inte gör. Nu har de lovat att mailen ska vara igång i morgon och det hoppas jag verkligen då jag annars sagt att jag vill avsluta mitt abonnemang hos dem och få pengarna tillbaka. Jag valde ju att köpa webbhotell just för att mailen inte skulle strula som den gjorde med yahoo.

Jag har en hel hög med färdiga beställningar som bara ligger här och väntar på att få skickas. Det känns så surt att ni, mina beställare, får vänta på era saker extra länge bara för att min mail leverantör inte kan fixa min mail.

Jag börjar faktiskt överväga att sluta ta beställningar helt och hållet. Så fort något börjar gå åt rätt håll så skiter det sig på ett eller annat sätt. Jag hade fått in en bra rutin på jobb, familj och syendet och så blir det bara pannkaka av alltihop pga att jag inte kommer in på mailen. Jag orkar inte mer motgångar snart. Jag ger upp. Det är kanske inte meningen att jag ska hålla på med detta. Det enda jag kunnat tänka på de senaste 2 veckorna är hur besvikna och ledsna ni beställare måste vara som antagligen har mailat och undrat vart era beställningar är och så får ni inte ens ett svar tillbaka.

Detta inlägg borde ha kommit redan när jag märkte att jag inte kom in på mailen men de har hela tiden lovat att i morgon ska det fungera... dagarna har rullat på och jag har så naivt trott på dem. Nu hoppas jag verkligen att jag kommer in på mailen i morgon och då ska jag svara er alla och jag ber så hemsk mycket om ursäkt för allt strul. Jag mår verkligen dåligt över att ni inte fått svar på 2½ vecka. Beställningarna är fotade och klara så jag skickar bilder till er i morgon...hoppas jag.