söndag 28 mars 2010

Åkpåse och skötväska




Detta är en beställning som tyvärr blev lite försenad pga sjukdom hos barnen. Bebisen som ska få mysa i den härliga åkpåsen tittade ut nu i veckan och meningen var att detta skulle ha hunnit fram innan bebsisen tittade ut, men nu hoppas jag att det kommer fram i morgon och att beställaren och det nya tillskottet i familjen blir nöjda.

Åkpåsen är sydd för att passa en lite mindre liggdel ala Babytravel. Den har dragsko högst upp så att man kan dra åt och göra det ombonat för bebisen. Var lite osäker på hur jag skulle lösa det smidigast och det krävdes några försök innan jag blev nöjd. Åkpåsen är fodrat med ett lager vadd för att göra den varmare och tåligare mot vinden.

Skötväskan är sydd för att matcha åkpåsen. Beställaren ville inte att den skulle bli allt för skrikig därför valde jag att ha basen brun och detaljerna i det mönstrade tyget. Väskan har även ställbar axelrem.

Material: Mönstrat bomullstyg som beställaren skickat, brun fleece, vadd, brun markisväv, brunt bomullstyg som foder i väskan, dragkedja 40 cm, nylonband, D-ring, delbara dragkedjor till åkpåsen, gummisnodd, öljetter.

Mönster: eget till båda.

lördag 20 mars 2010

FlowerPower




Sufflett och sittdelsöverdrag till en Bugaboo cameleon. Detta är också en beställning som blivit klar idag och jag hoppas att beställaren ska bli nöjd. Det blommiga tyget är ett kraftigare bomullstyg som är köpt på Åhlens, det fanns även i rosa/rött. Insidan är sydd i svart markisväv och sedan svart kantband runt om. Sittdelsöverdraget är i samma blommiga tyg med svart bomulltyg på baksidan för att ge det lite mer stadga då man syr hålen för selen. Svart kantband runt om.

Material: Blommigt tyg i svart/vitt från Åhlens, svart markisväv, svart bomullstyg, svart kantband, svart resår.

Mönster: Egna.

Blinka lilla stjärna...




Ytterligare en beställning som är klar. Högen börjar minska och det käns skönt att vara i kapp igen. Denna beställning gällde en sufflett till Bugaboo Cameleon. Tyget skickade beställaren till mig och det är samma tyg på in och ut sida. Svart kantband runt om.

Material: Rött bomullstyg med vita stjärnor, svart kantband, svart resår.

Mönster: Eget.

fredag 19 mars 2010

Åkpåse och skötväska




Detta är en beställning som ska hämtas i morgon.
En mysig åkpåse i härliugt våriga färger, limegrönt och lila. Till det en skötväska i modellen CityBaby som är sydd i ett randigt vaxat tyg med knallrosa foder. Väskan har D-ringar på sidan så man kan fästa den i krokar som man sätter fast på vagnen. Även axelremmen är fäst i dessa D-ringar och är avtagbar.

Material: Lila fleece, limegrön fleece med blommor, vadd, 2 vägs dragkedjor, lila kantband. Randigt vaxat tyg, rosa foder, dragkedja 35 cm, rosa kantband, D-ringar, nylonband.

Mönster: egna.

tisdag 16 mars 2010

Sufflett till Bugaboo + filt




Detta är en beställning som blivit klar.
Det är en sufflett till en bugaboo cameleon i ett underbart och lite annorlunda landskapstyg. Till suffletten ville beställaren ha en matchande filt så det fixade jag självklart också. Baksidan av filten är i en härligt solgul velour som passade jätte bra i färg med de gula detaljerna som fanns i landskapstyget. Måttet på filten är 85x65 cm.

Material: Landskapstyg från Lagerhaus, Brun markisväv, brunt kantband, gul velour.

Mönster: Egna.

söndag 14 mars 2010

Välkommen till Världen



Min man har en kompis som han träffat genom jobbet och för några veckor sedan fick han en dotter. Mannen ville väldigt gärna ge kompisen en present och frågade om jag kunde sy något. Det är inte ofta han frågar så det var ju självklart att jag ställde upp.

Det blev en mjuk gosig filt och en matchande dreggelscarf. Tyget valde jag då jag ville ha något rosa men att det inte skulle vara allt för flickigt då pappan älskar motorfordon och vilket tyg passar inte bättre då än Mjukatygers härliga fordonstyg.

Material: Mjuka tygers fordonstyg i rosa, röd velour, röd fleece, tryckknappar.

Mönster: Egna. Måttet på filten är 65 x 80 cm.

Väska till mig

Sydde mig en dagiskasse som jag kan använda när jag ska till skolan och ska ha med mig alla tunga böcker. Måttet på kassen är 50x50 cm inkl. handtagen.

Material: Orange och rödmönstrat tyg från Ikea, orange enfärgat tyg från Ikea och oranga kantband.
Mönster: Egen ritat med inspiration från ett flertal andra sybloggare.

måndag 1 mars 2010

Blå moln




Detta är en beställd sufflett som tagit alldeles för lång tid att få klar. Men nu äntligen är den redo för leverans. Jag hoppas att beställaren kommer att bli nöjd.

Material: Mellanblå smalspårig manchester från Jofotex, blå molntyg från Sovtex, blå kantband, svart resår.

Mönster: mitt eget.