lördag 30 januari 2010

Tillbaka igen!

Nu är det fritt fram att göra specialbeställningar igen!

Grodan somnar ganska ok på kvällarna och kommer in till oss vid 4 snåret på morgonen så det käns helt ok att öppna upp för beställningar igen. Nu finns sy tiden på kvällarna igen och sy glädjen som försvann är tillbaka!!

Tack för all förståelse under denna tid som jag haft ett beställningsstopp...nu hoppas jag att det ska flyta på igen.

Kram

fredag 29 januari 2010

Rysch-pysch sufflett

Idén till denna sufflett har funnits i mitt huvud ett bra tag, ända sedan jag ropade hem den underbara spetsen på tradera. Jag ville göra en riktig rysch-pysch sufflett, som en gräddbakelse. Här är resultatet!




Yttertyget är ett jätte fint tunt bomullstyg med broderier på. Tyget på insidan är ett enfärgat rosa bomullstyg. Kantbandet inuti är rosa, och kantbandet runt suffletten är vitt med små rosa hjärtan. Längst fram sitter en bred underbar spets som pricken över i:et.
Eftersom suffletten är ganska tunn så passar den bra som sommarsufflett.
Suffletten kommer att läggas upp i butiken.


Gammal fast Ny

Denna sufflett har jag redan bloggat om en gång innan.
Jag har gått och tittat på suffletten lite då och då och känt att något saknats, den har varit lite kal och opersonlig. Så var jag in på tygaffären idag för att köpa vit spets till en annan sufflett och fick syn på en svart spets som var så fin....den fick följa med hem och hamnade på denna suffletten. Jag är jätte nöjd med resultatet och vilken skilnad det blev på suffletten.





Suffletten finns till salu i min lilla butik. Kommer uppdatera bilderna där oxå.

Body med raglanärm

För någon vecka sedan knåpade jag ihop denna bodyn till grodan. Jag ville testa att göra en med raglanärm då jag tycker att det är så snyggt om man använder 2 olika tyger på kroppen och ärmarna. Jag tog mitt mönster på raglan tröja och ritade om det så att det blev en body istället. Jag gjorde knäppning i ena raglan sömen fram så att det ska bli lättare att ta på den.

Tyget kommer ifrån JNY design, mudden från stoff & stil.

Jag blev nöjd med resultatet, även om den kanske blev lite stor till grodan...men han växer ju i den.

onsdag 20 januari 2010

Tygsidan

Jag har ju lagt in en massa härliga tyger på tygsidan. Det tog sin lilla tid att fotografera alla tyger, trodde inte att jag hade så mycket som det visade sig att jag hade *ler*
Det positiva är att jag fick sorterat alla tygeroch att de nu ligger på sina rätta platser i hyllan.

Här hittar du tygsidan: www.mammapavift-tyger.blogspot.com

torsdag 14 januari 2010

Blöjväskor

Innan jag skulle hämta barnen på dagis och fritids idag fick jag lite tid över, blev klar på skolan lite tidgare än planerat, så jag passade på att sy dessa två blöjväskor som legat tillklippta i säkert 3 månader, men nu är de klara!

Yttertyget är ett vaxat tyg i svart och grått. Köpt på Åhlens.

Innertyget är turkost med vita prickar. Köpt på Stoff och Stil.


Den andra blöjväskan är sydd i svart manchester.

Med fem myror är fler än fyra elefanter inuti.
Alla blöjväskor sys av spillbitar som blir när jag klipper ut delarna till suffletter. Ett perfekt sätt att göra åt allt tyg som annars slängs eller bara blir liggandes.
Dessa två små väskor kommer att läggas upp i butiken som ni hittar här!

onsdag 13 januari 2010

Ang. beställningar

Lill groda sover bättre och bättre på nätterna även om han ibland kommer in till oss så är det inte lika ofta längre. Han har börjat somna själv i sin säng utan att vi måste sitta med inne i rummet och det käns så skönt.

I månadsskiftet januari/fabruari kommer jag börja ta emot lite beställningar igen. Då är alla tentor för denna gången avklarade och nya kurserna har börjat komma igång lite smått. Det käns ganska bra att börja ta emot beställningar igen och jag hoppas att lill groda ska fortsätta sköta sin sömn så vi slipper fler beställningsstopp.

För att se priser och lite annan nyttig information, kika in på inlägget Priser!

Kram

söndag 10 januari 2010

Åkpåse

Åkpåsen är sydd i 2 lager fleece och ett lager vadd. Den har delbara dragkedjor så att locket kan plockas av helt och man kan även öppna upp vid fötterna så att leriga skor kan hamna utanför.

Flärp att sätta över ryggstödet så att åkpåsen inte kanar. Finns även knytband så åkpåsen ska kunna fästas i vagnar där man inte kan trä över ryggen ex. Urban Jungle.

Hål för 5-punkssele finns.

Väl tilltagen fram så att locket går långt upp och man kan bädda in bebisen/barnet ordentligt.
Har länge velat göra om mitt mönster på åkpåse som jag hade från förra vintern men inte riktigt kommit för mig pga skolarbete, barnen och allt hushållsarbete. Men i fredags bestämde jag mig att börja och nu är det klart! Jag blev faktiskt rikyigt nöjd med resultatet och den har en mycket bättre passform nu. Jag inspirerades av BuggySnuggel och Bugaboos orginal åkpåsar och plockade lite från varje. Det enda som kunde blivit bättre är att den blev 5 cm för kort (tycker jag). Ska lägga till dessa 5 cm på nästa som jag syr.

onsdag 6 januari 2010

Väska/Skötväska

Två stora fickor fram och på vardera sida.

Ficka bak med dragkedja.

Insidan är i orange bomullstyg och det finns 2 stora fickor att förvara saker i.

Uppifrån.
Rejäl dragkedja att stänga väskan med.
Denna väska är en beställning och mönstret är ritat utefter beställarens önskemål med några modifikationer. Jag hoppas att beställaren ska bli nöjd.
Jag blev riktigt förtjust i modellen av väska och nu behöver den ju ett namn. Någon som har något förslag?




söndag 3 januari 2010

Syåret 2009 i bilder

Satt och letade efter en bild på en sufflett som jag sydde för ett tag sedan och när jag satt där och gick igenom mapparna fick jag syn på alla saker som jag sytt under 2009. Bestämde mig för att göra ett litet kollage med några utav alla de bilder som finns på underbara beställningar, egna kombinationer och lyckade första gångens försök *ler*

Här är en bråkdel av det som sytts hemma hos mig under 2009!